KAIZEN YOGA

Lesrooster

  • Maandag 20:00-21:15 (Yin Yoga)

  • Donderdag 18:30-19:30 (Hatha Yoga)

  • Woensdag 9:00-10:00 (Vinyasa Flow)

  • Zaterdag 8:45-09:45 (Hatha Yoga)

VINYASA FLOW

Vinyasa Flow yoga is een vloeiende- en dynamische vorm van yoga waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de ademhaling. Door te focussen op de ademhaling en beweging brengt deze vorm van yoga jou in het nu. 

Een terugkerend onderdeel in de Vinyasa Flow zijn de verschillende elementen uit de zonnegroet, dezen worden gebruikt als verbinding tussen de houdingen. 

Vinyasa Flow yoga is zeer geschikt als je mentale onrust ervaart, zoals piekeren en gebrek aan zelfvertrouwen. De Vinyasa Flow helpt om ‘uit jouw hoofd en in jouw lijf’ te komen. Dit komt doordat de intense- en dynamische oefeningen meer aandacht en inspanning vragen. Het opbouwen van fysieke kracht en concentratie zorgt voor een stevig fundament, creert een rustige basis en vergroot daarmee ook het zelfvertrouwen.

De nadruk van deze les ligt op de fysieke inspanning, innerlijke kracht wordt gestimuleerd en ook wordt de concentratie en het uithoudingsvermogen gestimuleerd.

Vinyasa Flow yoga is over het algemeen voor mensen die een fysieke uitdaging zoeken en via deze methode innerlijke rust willen opzoeken. 

HATHA & YIN YOGA

De Hatha & Yin yogalessen bestaan uit rustige Hatha- (asana’s) en Yin Yoga houdingen. De houdingen zijn erop gericht om langzaam in een diepe ontspanning te komen, waarbij voelen en leren luisteren naar jouw lichaamsbehoeftes centraal staan. Door rustig in de houdingen te gaan kan jij je volledig overgeven aan jouw innerlijke kracht en verbinden met de stilte in jezelf.

Naast de lichaamshoudingen maken we gebruik van ademhalingstechnieken (pranayama) en het bewust worden van de chakra’s (energiecentra). Tijdens de lessen is veel aandacht en persoonlijke begeleiding om mensen de stilte te laten ervaren in zichzelf. Wij helpen met het omarmen van emoties en gevoelens die op dat moment aanwezig. Er ontstaat zachtheid in het lichaam waardoor de energie weer gaat stromen. 

Al onze vormen van yoga zijn toegankelijk voor iedereen, alle niveaus zijn welkom. Om mee te doen aan de lessen hoef je geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn. 

 

Hoe werkt Kaizen Yoga?

Bij Kaizen hebben we twee opties voor de verschillende vormen van yoga. Personal Yoga of Small Group Yoga.

Bij Personal Yoga worden de lessen aangepast naar jouw behoeftes waardoor je zowel fysiek als mentaal het maximale uit een les haalt.

Bij Small Group Yoga werk je in een groep van maximaal 6 personen en is de opbouw van de les geschikt voor alle deelnemers. Alle individuen doen op hun eigen niveau mee.